Rybník Hruškov 7 ha

9.ročník Hruškov Cup 40h. jednotlivci 2023

 HRUŠKOV CUP 40 HODIN non-stop jednotlivci 2023

Závod jednotlivců v lovu kaprů, amurů a jeseterů ( 40 hodin)
Místo konání: rybník Hruškov
www.hruskov.cz
Pořadatel závodu: Sportovní rybolov Hruškov, Vít Podoubský 602 279 289

Datum akce: 5-7.9. 2023
Časový rozpis:
Úterý 5.9. 17:00h registrace závodníků
17:30h. losování lovných míst
18:00h. přesun na lovné místa
20:00h. začátek závodu
Čtvrtek  7.9. 11:00h. ukončení závodu
12:30h. slavnostní vyhlášení závodu

Garantované ceny při plném počtu startujících:

1. Místo – 10 000,-Kč + pohár + věcné ceny

2. Místo – 7 000,-Kč + pohár + věcné ceny

3. Místo – 5 000,-Kč + pohár + věcné ceny

4.-10. Místo, věcné ceny

Nejtěžší ryba – 1000,- Kč, pohár

Startovné: 3800,-kč za jednoho závodníka.
Po podání přihlášky zaplatit zálohu do 10 dnů ve výši 1200,- kč na účet: 1028022433/5500 . Způsob platby startovného: převodem nebo vkladem  na účet: 1028022433/5500  jako variabilní symbol uvést číslo mobilního telefonu (např. 123456789) a do zprávy pro příjemce uvést jméno závodníka. Zbývající část startovného zaplatit při registraci před závodem.
Přihlášky se přijímají zasláním přihlášky na e-mail: podoubsky@ok-sas.cz, nebo formou SMS na tel: 602 279 289 Přihláška je platná až po přijetí startovného!
Počet teamů: max. 21

Bodovanou rybou je kapr, amur, jeseter od váhy 4kg včetně. Boduje se pouze 7 kusů nejtěžších ulovených bodovaných ryb.

Pořadatel závodu: Sportovní rybolov Hruškov

Pravidla:
Závod probíhá systémem chyť a pusť
Soutěží se v jednotlivcích. 
Závodníci se závodu účastní na vlastní nebezpečí!
Lovná místa jsou pouze na jednom břehu rybníka( dlouhá strana – louka), Celá hráz bude zavřená!

Krmení, nahazování, obsluhu prutů, zdolávání a podebírání ryby může provádět výhradně sám závodník. Při krmení a nahazování, nesmí závodník opustit svůj sektor. Pokud ryba vjede do sousedního sektoru a dotkne se sestavy sousedního závodníka, ryba se počítá. Při zdolávání ryby je možné , se souhlasem sousedního závodníka, přejít do jejich sektoru a tam zdolat rybu. Vstoupit do vody může závodník pouze při podebírání a to výhradně před svým sektorem. Označování lovných míst jakýmkoliv způsobem je zakázané. Zavážení nástrah a návnad jakýmkoliv způsobem zakázané. Echolot zakázán.
Krmení během závodu je možné pouze za pomoci ruky, lopatky, kobry, praku, raketou (spombem). Jiné způsoby krmení, které tady nejsou jmenovány, jsou zakázané.
V době nepřítomnosti závodníka na lovném místě, nesmí být žádný z prutů nahozen.
Každý závodník loví na maximálně 2 pruty, každý z prutů s maximálně jedním návazcem s jedním HÁČKEM S PROTIHROTEM.
Závodník musí použít pouze průběžnou (únikovou montáž). Sestava musí být uzpůsobena tak, aby se v případě přetržení vlasce ryba bezpečně zbavila olova, nebo krmítka. Zákaz používání pletené šňůry!!!  Pletené návazce povoleny- to znamená od olova k háčku. Olověné šňůry jsou ZAKÁZANÉ.
Bodovanou rybou je pouze kapr, amur a jeseter od váhy 4kg včetně. Počítá se ryba, která je ulovena za tlamku - hlavovou část ryby.(nikoliv za břicho, ploutev a atd…) boduje se pouze 7 nejtěžších ulovených ryb. Počítá se čistá váha po odečtení vážícího saku. Každá ulovená ryby se při vylovení z vody musí položit a šetrně odháčkovat na mokré podložce.  Vyhrává závodník s největší váhou ulovených ryb. V případě stejné váhy ryb rozhoduje o pořadí váha nejtěžší ulovené ryby, následně los. Úlovky okamžitě po zvážení a zapsání do úlovkového listu vrátit do vody.

Lovné metody:
položená, vlasová metoda
Lovná metoda ZIG-RIG je ZAKÁZANÁ. Maximální délka návazce je omezena na 50cm!!!

Povolené nástrahy: kukuřice, boilie, pelety a umělé napodobeniny jmenovaných nástrah, boilie těsta, dipy
PVA materiál povolen!
Krmítka povoleny!
Srkačky přísně zakázány!!

Povolené návnady: boilie, pelety, method mix, vařený partikl.

Krmení je omezeno na 20 kg na celý závod!!! Do krmení se nepočítají tekuté potravy, dipy a pop up. Vše ostatní bude zváženo rozhodčím. Přebytek krmení nesmí být během závodu na lovném místě. Doporučujeme odvážit už doma před závodem.
Nesmí se chytat: na pečivo, různé foukané kukuřice, puffi a jiné extrudy, červi, žížaly ani jiné živé nástrah

Co není dovoleno je ZAKÁZÁNO!!!

Rozhodčí má právo kdykoli během závodu zkontrolovat kteroukoli z udic závodníka.

Protest:
Každý soutěžící má právo vznést protest a to v případě, že bude mít podezření na porušování pravidel závodu, nikoliv však na pravidla samotná. Pokud ryba vjede do sousedního sektoru a dotkne se sestavy sousedního závodníka, ryba se počítá - nelze vznést protest.
Při vznesení protestu musí závodník složit kauci 1000,- Kč hlavnímu rozhodčímu. Při zjištění neoprávněnosti podaného protestu, kauce propadá ve prospěch pořadatele.  Případný protest řeší hlavní rozhodčí a minimálně jeden sektorový rozhodčí. Protest musí být vznesen neprodleně! V případě oprávněného protestu se ryba nebude počítat.
PRVNÍ PORUŠENÍ PRAVIDEL ZÁVODŮ BUDE TRESTÁNO ANULOVÁNÍM VŠECH ÚLOVKŮ  DO DOBY ZJIŠTĚNÍ PORUŠENÍ PRAVIDEL – ROZHODUJE ŘEDITEL ZÁVODU.
DRUHÉ PORUŠENÍ PRAVIDEL BUDE TRESTÁNO DISKVALIFIKACÍ ZÁVODNÍKA S OKAMŽITÝM VYKÁZÁNÍM A STARTOVNÉ ZÁVODNÍKA V JEHO PLNÉ VÝŠI PROPADNE ORGANIZÁTOROVI ZÁVODŮ!!! – ROZHODUJE ŘEDITEL ZÁVODU.

Povinná výbava je podběrák min. 80 cm rameno, peán, podložka pod ryby, minimálně 1 sak na uchování ryb. Trojnožku na vážení ryb. Dále je nutné, aby závodník vlastnil mobilní telefon, který uvede při registraci jako kontaktní. Je nutno zajistit si jeho provoz po celou dobu závodu. Bivakování a stanování účastníků závodu a jejich doprovodu je povoleno na prostorných upravených přilehlých travnatých pozemcích.
   
Úhradou startovného závodník souhlasí s uvedenými pravidly.

Po celou dobu závodu bude zajištěno OBČERSTVENÍ, čepované pivo, limo, klobásy, guláš, polévka, steaky, smaž. sýr, pizza, atd…

Jedná se o privátní soukromou klubovou akci a pořadatel si vyhrazuje právo odmítnout zájemce o závod.
Více info na tel: 602 279 289  Vít Podoubský - hlavní pořadatel

Závody
Poslední diskuse
Provozovatel: 602 279 289 Podoubský Vít
Správce non-stop: 722 467 507